12 juni 2023

Instructie over de nieuwe editor van PR-Dashboard

 

Dit is de instructie voor het gebruik van de drag&drop editor van PR-Dashboard.

 

De nieuwe editor is geactiveerd in jouw account en je kunt direct van start. Hier lees je hoe je dit doet. Ook hebben we een uitgebreide instructiefilm gemaakt.

 
 
 

Alleen wijzigingen in stap 1 van het verzendsysteem

De aanpassingen vinden plaats in stap 1 van het verzendsysteem. Dit is waar je je persbericht opstelt en templates gebruikt. De vervolgstappen blijven hetzelfde. Je begint met deze knop:

 
Kies voor deze knop
 
 
 

Drag&drop editor: slepen en loslaten

De naam zegt het al: je sleept met elementen, laat ze los op de plek waar je ze wilt hebben en vult ze vervolgens met inhoud. Dus als je tekst wilt toevoegen, dan sleep je de T naar het bericht en je kunt vervolgens je tekst invoegen. Of om een video toe te voegen, sleep je het video-element op de juiste plek en voeg je de url naar de video toe.

 
 
 

Templates en kopieën van verzonden berichten

 

Je kunt in de nieuwe editor zowel een template als een kopie van een verzonden persbericht selecteren als basis voor je berichten. Maak je gebruik van templates? Dan moet je deze eenmalig opnieuw opmaken. Indien je daar hulp bij nodig hebt, laat het ons dan weten. Of bekijk deze korte video.

 
 
 

Knippen en plakken vanuit Word

 

Je kunt je gehele bericht vanuit Word invoegen, zonder verlies van je basis lay out. Vet, cursief, gekleurde tekst en weblinks blijven dan actief. 

 
 
 

Berichtinstellingen: achtergrondkleuren, lettertypen, corps, padding etc.

Extra zijn de mogelijkheden om het hele bericht op een gekleurde achtergrond te plaatsen en eventueel het hele tekstgedeelte, of een deel daarvan, weer een andere achtergrond te geven. Lettertypen, corpsgrootte, tekstkleur kun je ook allemaal aanpassen. Je beheert dit bij het tandwieltje in de rechterbalk. Hulp nodig? Gebruik de chat, stuur een e-mail of plan een korte training in.

 
 
 
 

Icoontjes boven in de pagina

    • Envelop: hier maak je je persbericht.
    • Paperclip: hier voeg je je bijlagen toe aan je persbericht.
    • Oog: hier bekijk je het resultaat door op het computer of smartphone icoon te klikken.
 
 
 
 

Beeldbank verdwijnt

In de nieuwe editor sleep of upload je beeldmateriaal direct vanaf je eigen computer. Indien je nog afbeeldingen in de oude beeldbank hebt die je wilt gebruiken, download ze dan voor je met de nieuwe editor aan de slag gaat. Hoe je dat doet, zie je hier.  

 
 
 

Taalselectie

Wanneer je een bericht in het Duits, Engels of Frans schrijft kun je met          een taalselector voor vaste elementen zoals de uitschrijfknop de taal                kiezen. Andere talen kunnen op verzoek eventueel worden toegevoegd.

 
 
 
 

Wrapper element: geef een deel van je persbericht een andere achtergrondkleur of padding
Dit wrapper-element stelt je in staat om een gedeelte van je bericht een andere achtergrondkleur of extra padding te geven. Het werkt zoals je ook nieuwe kolommen invoegt: sleep de wrapper in je persbericht en sleep daarna een ander element in de wrapper, zoals een tekstvak, een afbeelding etc. Werk vervolgens zoals je gewend bent. Deze feature is perfect voor pr-mailings en nieuwsbrieven.

 
 
 

Personaliseren met 1 druk op de knop

In de tekstbewerker vind je nu de knop 'Invoegen'. Hiermee kun je, zoals je ook hierboven ziet, snel je mail personaliseren, zowel formeel als informeel. Ook kun je een publicatiedatum toevoegen.

 
 
 
 

Kolommen naast elkaar plaatsen

 

Je kunt een kolom toevoegen en bijvoorbeeld aan de ene zijde een plaatje toevoegen en aan de andere zijde tekst.

 
 
 

Lijnen invoegen

Je kunt lijnen invoegen en kiezen voor de dikte en het soort lijn.

 
 
 
 
 
 
 

Spacer

Je kunt ruimte toevoegen in je bericht met het gebruik van een spacer. De grootte van de spacer bepaal je zelf.

 
 
 
 

Fotobijschrift

Als je een foto invoegt in het bericht, kun je meteen een fotobijschrift toevoegen. Het fotobijschrift komt direct onder de foto te staan.

 
 
 

Video toevoegen

Voeg nu heel makkelijk een video toe in je persbericht met deze knop:

 
 
 
 
Geef je vragen en opmerkingen aan ons door
 
Plan een training in