23 juni 2021

Highlights vaarroute 'This is not an Event'

In dit bericht vind je enkele highlights van de route die we varen op donderdag 24 juni.

Kijk goed om je heen en geniet!

 

Stopera, Amstel 1

Het enorme gebouw rechts van je is de Stopera. Een combinatie van Stadhuis en Opera. Een rare combinatie ontworpen door twee architecten die hun conflict duidelijk op de tekentafel uitvochten. De flamboyante Amsterdammer Cees Dam kon totaal niet overweg met zijn collega Holzbauer. Het resultaat is een pand dat er uitziet alsof twee mensen ruzie hadden.

 

Muntplein 2

Wanneer je hier over straat loopt of rijdt ben je je er nooit van bewust dat het Muntplein eigenlijk een hele grote brug is. Ze druk als de straat boven je is, zo rustig is het op het water. De schuine staalplaten langs de wanden links en rechts van je zijn geplaatst om te voorkomen dat mensen hier hun afval achterlaten. Voorheen stonden de zijkanten vol met lege flessen, blikjes en verpakkingen van eten.Koningsplein 12

Het Koningsplein was ooit het toneel van de eerste “aanslag op de persvrijheid” toen onbekenden ‘s nachts het vuur openden op de redactie van Quote. Om het dramatisch effect te behouden liet toenmalig hoofdredacteur de beschoten ramen nog een tijdje zoals ze waren. Zodra je onder de brug door bent zie je links het gebouw op de hoek staan waar Quote was gevestigd.


Singel 259

Het statige gebouw rechts van je is Soho House Amsterdam. De exclusieve members-only club voor de creatieven van deze wereld. Op dinsdag 6 juli organiseren wij hier PR-Bootcamp voor onze abonnees. Hier vertellen wij de laatste tips & tricks, leggen wij de vijf updates van dit jaar nog een keer uit en krijg je een kijkje in de toekomst. Geef je op bij ons persoonlijk of via de Dashboard pagina op onze site. 


Herengracht 294 - Negen Straatjes

Vanaf hier begint het gebied van de negen straatjes. De komende drie bruggen zijn de doorgaande routes in dit gebied vol kleine winkels van beginnende ondernemers en gevestigde merken.  Reguliersgracht 34

Wanneer er geen boten aankomen leg dan tijdens je oversteek van de Keizersgracht de boot stil en kijk om je heen. Je kunt nu wel acht bruggen of meer tegelijk zien.